5 syytä keittää tee gaiwanissa

Gaiwan, mikä se on?

Kiinalaista alkuperää oleva pieni teekannukuppi, gaiwan tai zhong, kuten sitä Kantonin alueella kutsutaan, on täydellinen kumppani kaikille teen ystäville. Sen käännös on ”kannellinen kulho”: se koostuu useimmiten kupista, jonka tilavuus on 80-200 ml, kannesta ja lautasesta.

Vaikka ensimmäiset gaiwanit kehitettiin Ming-dynastian aikana, samoihin aikoihin kuin ensimmäiset teekannut, ”kannellinen kulho” ei ole koskaan nauttinut samanlaista suosiota kaikkialla maailmassa. Nykyään gaiwanin ja kiinalaisen teen läheinen yhteys antaa sille eksoottisen maineen, joka voi olla pelottava uusille teen ystäville, mutta itse asiassa se on erittäin käytännöllinen väline jokapäiväiseen valmistukseen ja vaativaan maisteluun. Erityisesti se on täydellinen gong fu cha -teellä valmistetun teen nauttimiseen.

Tässä viisi syytä, miksi me rakastamme gaiwania, ja uskomme, että sinäkin rakastat!

Gaiwan celadon

 

1. Gaiwan: Gaiwan vs. Yixing

Gaiwan vs. Yixing

Perinteisistä kiinalaisista teenvalmistusvälineistä Yixing-teekannut herättävät usein eniten huomiota. Näiden teekannujen herkät yksityiskohdat, rikkaat värit, maalaismainen lasittamaton rakenne ja moninaiset muodot tekevät näistä pienistä teekannuista vastustamattomia. Yixing-teekannujen perusominaisuutena oleva sinkitty pinta tekee niistä kuitenkin huokoisia. Ne imevät itseensä osan niissä haudutetun teen mausta, ja sen teekannut ”kulottuvat” hitaasti ajan myötä. Tästä syystä teekannun on oltava sidottu yhdelle teetyylille, jotta culotte korostaa teen makua eikä samenta sitä.

Mitä teetä gaiwaniin?

Gaiwaneja sen sijaan voi käyttää kaikenlaisen teen siirtämiseen. Sopivimpia teelaatuja ovat tietenkin irtoteet, kokoteet ja teet, jotka soveltuvat useisiin haudutuksiin.

Koska gaiwan on yleensä valmistettu lasitetusta keramiikasta./strong> (posliini, kivitavaraa) tai lasista, sen pinta ei imaise itseensä makuja haudutettaessa. Haluatko siemailla tänään hyvää pu-erhiä ja huomenna herkkää vihreää? Siitä vain, ja voit olla varma, että et saa mitään maanläheisiä pu-erh-jäämiä pilaamaan raikasta vihreää makua. Kiinalaisen teen ystäville gaiwan helpottaa maistamaan erilaisia teetyylejä ilman, että tarvitsee investoida laajaan perinteisten teekannujen kokoelmaan.

2. Gaiwanin avulla voit ihailla haudutustasi

Gaiwan vs. teekannu

The leveä aukko gaiwanin yläosassa helpottaa teelehtien tarkkailua niiden haudutuksen aikana, mikä on toinen etu kaikille uusia teelaatuja kokeileville teenjuojille. Lehtien avautumisen ja avautumisen seuraaminen on hyvä tapa arvioida haudutuksen voimakkuutta. Esteettömän näkymän ansiosta voimme myös helposti säätää haudutusaikoja ja saada kustakin teestä parhaan mahdollisen hyödyn irti, mikä on selvä etu verrattuna useimpien teekannujen kapeisiin, hämäriin aukkoihin.

Porcelain Gaiwan

Sen lisäksi valkoista posliinia olevien gaiwanien osalta, tai valkoiseksi emaloidussa sisäpuolella, on mahdollista näkää paitsi lehdet myös teoksen väri. Muuttuuko se hyvin nopeasti hyvin tummaksi? Ovatko lehdet leikattuja tai rikkinäisiä? Vaikka nämä havainnot eivät aina liitykään maun voimakkuuteen, ne auttavat meitä ymmärtämään teetä ja arvioimaan sen laatua verrattuna samankaltaisiin teelaatuihin. Kun maistat teetä ensimmäistä kertaa, käytämme mielellämme valkoista lasitettua gaiwania, jotta tee on neutraali ja lehdet näkyvät selvästi.

3. Gaiwanin avulla voit hallita infuusiota

Näkyvyyden ja lämpötilan säätö

.span face=”Quicksand”>Gaiwanit ovat usein asiantuntijoiden suosiossa herkkien tai ”herkkien” teiden valmistuksessa, sillä ne tarjoavat täydellisen hallinnan kaikkiin haudutusprosessin osa-alueisiin. paremman näkyvyyden lisäksi laaja aukko antaa lämmön joko hajota kevyempiä teelaatuja valmistettaessa./strong>, tai se voidaan peittää kannella lämmön säilyttämiseksi vahvempien teiden valmistuksessa.

Kannellinen muki

Vaikka

kannellinen muki on kannellinen muki.strong>kannen käyttö lehtien suodattamiseen mahdollistaa täydellisen ja tarkan kaadonopeuden hallinnan. Toisin kuin teekannuissa, joissa virtausta rajoittaa usein nokan kapea aukko, gaiwan voi tyhjentää täysin infuusionsa vain 5 sekunnissa. Näin se voi välttää hauduttamisen jatkamisen veden juoksun aikana ja varmistaa, että haudutus loppuu oikealla hetkellä.

4. Gaiwan: esteettisesti miellyttävä teekannu

Vaikka gaiwania on monen eri muotoinen, perusmuotoilu on elegantti yksinkertaisuus. Yksinkertainen kulho pitää teelehdet haudutettuina, ja sitä peittää kansi. Yleensä mukana on aluslautanen tai aluslautanen, jota voidaan käyttää apuna kulhon käsittelyssä, kun se on kuuma. Jotkin yleiset suunnittelun yksityiskohdat ovat sekä käytännöllisiä että siroja, kuten kulhon tyypillinen ohut, levenevä reunus, jonka ansiosta teetä voidaan kaataa tasaisesti ja ilman tippumista. Gaiwanin muotoilussa on mietitty kaikki, jotta se olisi käytännöllinen ja esteettisesti miellyttävä.

Tapa, jolla gaiwania käytetään, on myös esteettisesti erittäin miellyttävä, mikä on toinen syy, miksi niitä käytetään yleisesti teetapahtumissa. Koska gaiwanissa ei ole kahvaa eikä suuta, se on itse asiassa tasapainoisempi kädessä kuin teekannu. Pienellä harjoittelulla teetä on helppo kaataa tasaisesti ja luonnollisesti, ja se tekee vaikutuksen vieraisiin.

5. Gaiwan: Helppokäyttöisyys

Vaikka gaiwan näyttää ensisilmäyksellä monimutkaiselta käyttää, gaiwan on itse asiassa varsin helppokäyttöinen. Suuri aukko on vielä suurempi etu, kun siihen voi laittaa suuria teelehtiä ja puhdistaa lehdet haudutuksen jälkeen. Käyttämällä kantta hauduttimena voit säätää aukon kokoa pientenkin teelehtien siivilöimiseksi, vaikka jotkut gaiwan-käyttäjät käyttävät myös pientä siivilää gaiwanin (tai kupin) päällä, johon he kaatavat teetä, jotta he voivat pyydystää kaikki läpi lipsahtavat palat.

Gaiwanin käyttö on samanlaista kuin perinteisen teekannun käyttö. Käytät yleensä 2-7 grammaa teetä (1-3 teelusikallista) riippuen gaiwanin tilavuudesta. Sitten sinun on täytettävä se 3/4 täyteen vedellä. Asetat sen jälkeen kannen sen päälle haudutuksen ajaksi (joka on melko lyhyt) ja sitten yksinkertaisesti kaadat haudutuksen kuppeihin tai kannuun.

Yksi pelottavimmista seikoista gaiwanin käyttämisessä ensimmäistä kertaa on tietää, miten pitää sitä kaadettaessa, mutta on itse asiassa monta tapaa tehdä tämä polttamatta sormia. Vaikka useimmat kokeneet käyttäjät käyttävät vain yksiä käsiä pitämään gaiwania, voit myös käyttää kahtaakin kättä pitämään sitä turvallisesti kaadettaessa. Työnnä sormesi yksinkertaisesti lautasen alle, aseta peukalosi kannen painikkeelle ja kallista gaiwania itseäsi kohti kaataaksesi.

Lue rohkeasti oma artikkelimme oppia käyttämään gaiwania. Varoitetaan, poltat sormesi kerran tai kaksi ennen kuin hallitset tekniikan!

Tuntemattomasta muodostaan huolimatta gaiwanit voivat helpottaa panemista monin tavoin.

Oletko siis vakuuttunut? Käytätkö sinä puolestaan gaiwania päivittäiseen hauduttamiseesi? Kerro meille alla olevissa kommenteissa!

Oletko sinä vakuuttunut ja etsitkö gaiwania aloittaaksesi tämän upean uuden seikkailun? Tule ja tutustu meidän gaiwan-mallisto !

Gaiwan-kokoelma

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *