Japanin tunnusomainen teekannu on yokode kyusu, ja sen tunnetuin maa löytyy Tokonamesta. Tämä suuri Japanilainen musta teekannu käsityönä sivukahvalla ja savella valmistettu Tokonamesta peräisin oleva teekannu on siis erinomainen teekannu. Sen suuttimen edessä on sisäänrakennettu savisuodatin, joka suodattaa täydellisesti vihreät teelehdet ja polttaminen hapettomassa ilmakehässä antaa sille sen mustan värin.
Nopea toimitus Ranskassa – 3-5 työpäivää
Materiaali : Poltettu savi – keramiikka – savi
Alkuperä: Tokoname – Japani
Yokode Kyusu (sivukahva)
Sisältö: 590ml (0.59L)
Väri: Musta
Suodatin: savi, sasame-tyyppi (savipallo integroitu nokan eteen)
Valmistus: Savi, sasame: Shunshu
Tutustu tarkemmin:
Kyusu
Traditionaalinen japanilainen teekannu valmistettu luonnonsavesta. Sisäpuolelta lasittamaton, se reagoi kosketuksessa veden ja teen kanssa paljastaen kaikki sen aromit.
Suodatin nokan edessä: tee kelluu ja haudutetaan vapaasti, jotta ainesosat ja aromit saadaan täysin uutettua. Tee säilyy tuoreena ja sitä voidaan hauduttaa useita kertoja (= moninkertaiset haudutukset).
Joitakin Japaniin (tuliperäinen savipitoinen maaperä) viime vuosikymmeninä perustetuista sadoista keramiikan valmistuskeskuksista on edelleen toiminnassa. Kuusi ”vanhaa uunia” ovat Bizen, Shigaraki, Seto, Echizen, Tamba ja kuuluisin: Tokoname.
Tokoname-uuni
Tokoname Yaki (常滑焼, Aichin prefektuuri)
Vanhin kuudesta ”vanhasta uunista” (roku koyo, 日本六古窯) ja Japanin keramiikkatuotannon tärkein keskus.
Puhtaalla luonnonsavella (Shudei) on ominainen punainen väri (sisältää runsaasti rautaa, sillä on erityisiä makuominaisuuksia ja vihreän teen tarjoamia etuja). Toisin kuin muilla alueilla, joilla savi on lähes loppu, Tokonamessa on vielä nykyäänkin esiintymiä.
Kyusu kiillotettu ulkonäkö ilman lasitusta johtuu siitä, että Kyusu kiillotetaan ennen polttoa metallilastalla tai kankaalla, jotta savi puhuu puolestaan.
Kyusu poltettu pelkistyksessä (musta savi)
Huolto Tokoname-teekannu
Ulkoinen
Vain puhdasta vettä ja pehmeää liinaa. Jos teekannu on tahriintunut, hankaa sitä pehmeällä liinalla, joka on kastettu vihreään teetä sisältävään infuusioon.
Sisäpuolella
Huuhtele vain puhtaalla vedellä, jos mahdollista, jossa on vähän kalkkia. Sisäpuolelle ilmestyy käytön aikana patina: älä poista sitä (culottage).
Kuivaa
ilmassa ylösalaisin kankaan päällä tai hankaa ulkopuoli varovasti pehmeällä liinalla.
Käyttökelpoinen teekannu (huokoseton savi) ei lasitettu sisäpuolelta: suositellaan valmistamaan siinä samankaltaisia teelajikkeita, koska patina muodostuu asteittain kosketuksessa haudutteen kanssa (parantaa ja voimistaa teen makua ajan myötä).
Varoitus
Keraaminen keraaminen, jopa paras laatuinenkin, on materiaali herkkä lämpöshokille joka voi halkaista sen :
– Lämmitä teekannua kuumalla vedellä ennen kuin kaadat siihen kiehuvaa vettä
– Älä koskaan aseta vielä kuumaa teekannua suoraan kylmän veden alle