Tämä perinteinen japanilainen teekannu on muotoiltu Tokonamesta peräisin olevasta savesta, joka on Japanissa sijaitseva kaupunki, joka on kuuluisa savestaan, jonka ominaisuudet ovat ihanteelliset vihreän teen sublimointiin. Se on teekannu, jossa on sivukahva (Yokode Kyusu), joka tekee teen tarjoilusta nopeaa, helppoa ja vaivatonta. Teekannun nokan edessä oleva hienosilmäinen ruostumattomasta teräksestä valmistettu suodatin (Ita ami-suodatin) päästää läpi vain parhaan teen.
Nopea toimitus Ranskaan –
Materiaali : Terrakotta – Keraaminen – Kivitavaraa
Alkuperä: Terrakotta – Keraaminen – Kivitavaraa
Keramiikka: Tokoname – Japani
Tilavuus : 240ml (0,24L)
Väri : Vihreä
Suodatin : Ruostumatonta terästä, tyyppi Ita ami (asetetaan nokan eteen)
Hankinta: käsityönä
Käsityöläinen: Isshin
Tiedä lisää:
Kyusu
Traditionaalinen japanilainen teekannu valmistettu luonnonsavesta. Sisäpuolelta lasittamaton, se reagoi kosketuksessa veden ja teen kanssa paljastaen kaikki sen aromit.
Suodatin kaaton edessä : tee kelluu ja haudutetaan vapaasti, jotta ainesosat ja aromit saadaan täysin uutettua. Tee säilyy tuoreena ja sitä voidaan hauduttaa useita kertoja (= moninkertaiset haudutukset).
Joitakin Japaniin (tuliperäinen savipitoinen maaperä) viime vuosikymmeninä perustetuista sadoista keramiikan valmistuskeskuksista on edelleen toiminnassa. Kuusi ”vanhaa uunia” ovat Bizen, Shigaraki, Seto, Echizen, Tamba ja kuuluisin: Tokoname.
Tokoname-uuni
Tokoname Yaki. (常滑焼, Aichin prefektuuri), vanhin kuudesta ”vanhasta uunista” (roku koyo, 日本六古窯) ja Japanin tärkein keramiikan tuotantokeskus.
Puhtaalla luonnonsavella (Shudei) on tyypillinen punainen väri, joka johtuu sen korkeasta rautapitoisuudesta (erityisominaisuudet vihreän teen maun ja hyötyjen kannalta). Toisin kuin muilla alueilla, joilla savi on käytännöllisesti katsoen loppu, Tokonamessa on yhä esiintymiä.
Erilaisia värejä varten savenvalaja ruiskuttaa kyusuun saven ja luonnollisten väripigmenttien seosta (= Char-gake)
./p>Huolto Tokoname-teekannu
Ulkoinen
Vain puhtaalla vedellä ja pehmeällä liinalla. Jos teekannu on tahriintunut, hankaa sitä pehmeällä liinalla, joka on kastettu vihreään teetä sisältävään infuusioon.
Sisäinen
Huuhtele vain puhtaalla vedellä, jos mahdollista vähällä kalkkipitoisuudella. Käytön aikana sisäpuolelle ilmestyy patina: älä poista sitä (culottage).
Kuivaa
ilmassa ylösalaisin puhtaalla liinalla tai hankaa ulkopuoli varovasti pehmeällä liinalla.
Monikäyttöinen teekannu (huokoseton savi), mutta sisäpuolelta lasittamaton: suositellaan pitkällä aikavälillä valmistamaan siinä samankaltaisia teelajikkeita, koska patina muodostuu asteittain kosketuksessa haudutteen kanssa. Tämä kuppaus parantaa ja voimistaa teen makua ajan myötä.
Varoitus
Keraaminen keraaminen, jopa paras laatuinenkin, on materiaali herkkä lämpöshokille joka voi halkaista sen:
– Lämmitä teekannu kuumalla vedellä ennen kuin kaadat siihen kiehuvaa vettä
– Älä koskaan aseta vielä kuumaa teekannua suoraan kylmän veden alle