Tässä on japanilaisten teekannujen kuningatar: Tokoname Yaki -teekannu! A Kyusu japanilaisen keramiikkamestarin käsityönä valmistama Tokoname-savesta ja -tekniikalla Japanissa. Täydellinen ergonomia, leveä yläaukko, hieno savisuodatin, huokoseton rautapitoinen savi, suuri tilavuus, tässä japanilaisessa teekannussa yhdistyvät kaikki ominaisuudet, joita tarvitaan optimaaliseen teen nauttimiseen.
Nopea toimitus Ranskaan – 3-5 työpäivää
Materiaali : Maasälpä – Keraaminen – Savi
Alkuperä : Tokoname (Japani)
Yokode Kyusu (sivukahva)
Sisältö : 420ml (0.42L)
Väri: Vaalean- tai tummanruskea
Suodatin: Sasame-tyyppinen savi (samasta savesta kuin teekannu, integroitu nokan eteen)
Tuotettu: Käsintehty
Mestari: Jinsui
Löydä lisää:
Kyusu
Traditionaalinen japanilainen teekannu valmistettu luonnonsavesta. Sisäpuolelta lasittamaton, se reagoi kosketuksessa veden ja teen kanssa paljastaen kaikki sen aromit.
Suodatin nokan edessä: tee kelluu ja haudutetaan vapaasti, jotta ainesosat ja aromit saadaan täysin uutettua. Tee säilyy tuoreena ja sitä voidaan hauduttaa useita kertoja (= moninkertaiset haudutukset).
Joitakin Japaniin (tuliperäinen savipitoinen maaperä) viime vuosikymmeninä perustetuista sadoista keramiikan valmistuskeskuksista on edelleen toiminnassa. Kuusi ”vanhaa uunia” ovat Bizen, Shigaraki, Seto, Echizen, Tamba ja kuuluisin: Tokoname.
Tokoname-uuni
Tokoname Yaki. (常滑焼), vanhin kuudesta ”vanhasta uunista” (roku koyo, 日本六古窯) ja Japanin keramiikkatuotannon tärkein keskus.
Puhtaalla luonnonsavella (Shudei) on tyypillinen punainen väri, joka johtuu sen korkeasta rautapitoisuudesta (erityisominaisuudet vihreän teen maun ja hyötyjen kannalta). Toisin kuin muilla alueilla, joilla savi on lähes loppu, Tokonamessa on vielä nykyäänkin esiintymiä.
Kyusu kiillotettu ulkonäkö ilman lasitusta johtuu siitä, että Kyusu kiillotetaan ennen polttoa metallilastalla tai kankaalla, jotta savi puhuu puolestaan.
Kyusu poltettu reduktiossa (musta savi).
Hoito Tokoname-teekannu
Ulkoinen
Vain puhdasta vettä ja pehmeää liinaa. Jos teekannu on tahriintunut, hankaa sitä pehmeällä liinalla, joka on kastettu vihreään teetä sisältävään infuusioon.
Sisäpuolella
Huuhtele vain puhtaalla vedellä, jos mahdollista, jossa on vähän kalkkia. Käytön aikana sisäpuolelle ilmestyy patina: älä poista sitä (culottage).
Kuivaa
ilmassa ylösalaisin puhtaalla liinalla tai hankaa ulkopuoli varovasti pehmeällä liinalla.
Monikäyttöinen teekannu (huokoseton savi), mutta sisäpuolelta lasittamaton: suositellaan pitkällä aikavälillä valmistamaan siinä samankaltaisia teelajikkeita, koska patina muodostuu asteittain kosketuksessa haudutteen kanssa. Tämä kuppaus parantaa ja voimistaa teen makua ajan myötä.
Varoitus
keramiikka, jopa parasta laatua, on materiaali herkkä lämpöshokille joka voi halkaista sen :
– Lämmitä teekannua kuumalla vedellä ennen kuin kaadat siihen kiehuvaa vettä
– Älä koskaan aseta vielä kuumaa teekannua suoraan kylmän veden alle
.