Tämä Japanilainen keramiikkateekannu on valmistettu Tokonamessa, Japanin alueella, joka on tunnetuin erittäin korkealaatuisesta vulkaanisesta savesta.Rakastamme sen tilavuutta, sen rautapitoista savea, joka on ihanteellista vihreän teen valmistukseen, sen käsin tehtyä muotoilua, jossa on hienoja kaiverruksia, sen maasuodatinta, joka on integroitu suuttimen eteen, ja sen optimaalista kaatamista. Täydellinen teekannu kaikkien vihreiden teiden nauttimiseen (ja muidenkin!).
Nopea toimitus Ranskassa – 3-5 työpäivää
Materiaali : Maasälpä – Keraaminen – Savi
Alkuperä : Tokoname – Japani
Yokode Kyusu (sivukahva)
Sisältö : 230ml (0.23L)
Väri: Musta ruskea
Suodatin: savi, sasame-tyyppinen (integroitu teekannun suuttimen eteen)
Valmistus: Savi: Käsintehty savipyörällä
Tekijä: Gyokko
Tutustu tarkemmin:
Kyusu
Traditionaalinen japanilainen teekannu luonnonsavesta. Sisäpuolelta lasittamaton, se reagoi veden kanssa kosketuksiin joutuessaan paljastaen kaikki teen aromit.
Suodatin n suuttimen edessä: tee kelluu ja haudutetaan vapaasti (ainesosien ja aromien täydellinen uuttuminen). Tee säilyy tuoreena ja sitä voidaan hauduttaa useita kertoja (= useita haudutuksia).
Joitakin Japaniin (tuliperäinen savipitoinen maaperä) viime vuosikymmeninä perustetuista sadoista keramiikan valmistuskeskuksista on edelleen toiminnassa. Kuusi ”vanhaa uunia” ovat Bizen, Shigaraki, Seto, Echizen, Tamba ja kuuluisin: Tokoname.
Tokoname-uuni
Tokoname Yaki (常滑焼, Aichin prefektuurissa)
Vanhin kuudesta ”vanhasta uunista” (roku koyo, 日本六古窯) ja Japanin suurin tuotantokeskus.
Puhtaalla luonnonsavella (Shudei) on tyypillinen punainen väri, joka johtuu sen korkeasta rautapitoisuudesta. Toisin kuin muilla alueilla, joilla savi on käytännöllisesti katsoen loppu, Tokonamessa on vielä nykyäänkin esiintymiä.
Kyusu poltetaan pelkistämällä (musta savi).
Hoito Tokoname-teekannu
Ulkoinen
Puhdista vain puhtaalla vedellä ja pehmeällä liinalla. Jos teekannu on tahriintunut, hankaa sitä pehmeällä liinalla, joka on kastettu vihreään teetä sisältävään infuusioon.
Sisäpuolella
Huuhtele vain puhtaalla vedellä, jos mahdollista vähällä kalkkipitoisuudella. Sisäpuolelle ilmestyy käytön aikana patina: älä poista sitä (culottage).
Kuivaa
ilmassa ylösalaisin kankaan päällä tai hankaa ulkopuoli varovasti pehmeällä liinalla.
Käyttökelpoinen teekannu (huokosetonta savea), joka ei ole lasitettu sisäpuolelta: suositellaan pitkällä aikavälillä valmistamaan siinä samankaltaisia teelajikkeita, koska patina muodostuu asteittain kosketuksessa haudutuksen kanssa (”Culottage”, parantaa ja voimistaa teen makua ajan myötä).
Varoitus
Keraaminen keraaminen, jopa paras laatuinenkin, on materiaali herkkä lämpöshokille joka voi halkaista sen :
– Lämmitä teekannua kuumalla vedellä ennen kuin kaadat siihen kiehuvaa vettä
– Älä koskaan aseta vielä kuumaa teekannua suoraan kylmän veden alle