Jingdezhen, kaupunki Kiinan pohjoispuolella Jiangxin maakunnassa oli ja on epäilemättä edelleen maailman posliinipääkaupunki. Tämä upea pieni teekannukuppi on Gaiwan Jingdezhenistä täynnä herkkua.
Materiaali : Terrakotta – Keraaminen – Posliini
Alkuperä : Jingdezhen – Kiina
Sisältö : 80ml (0.08L)
Koko : 8,5 x 8,5 x 7cm
Väri : Valkoinen ja sininen
Valmistus : Käsin maalattu.
Alkuperä : Jingdezhen – Kiina
Sisältö : 80ml (0.08L)
Koko : 8,5 x 8,5 x 7cm
Väri : Valkoinen ja sininen
Valmistus : Käsin maalattu.
Jokainen kappale on uniikki, siksi vastaanotetun mallin ja kuvien välillä voi olla pieniä eroja.
Ei suodatinta, kansi toimii suodattimena
Toimitusaika 3 – 4 viikkoa
Tietää, miten gaiwania käytetään
Gaiwan: pieni astia teen keittämiseen.
Teekannu tarkoittaa kiinaksi ”kannellinen kulho”. Käytetty Kiinassa Ching-dynastian (1644-1912) ajoista lähtien. Gaiwan (lausutaan gaïwan) on tarpeeksi pieni, jotta siitä voi ottaa kiinni yhdellä kädellä.
Gaiwanin edut
Gaiwanilla voi hauduttaa teelehdet useaan kertaan.
Täydellinen useaan kertaan haudutettavaksi, yleisimmin oolong-, vihreälle, valkoiselle ja pu erh -teelle. Mustat teet (”punaiset teet” Kiinassa) säilyttävät makunsa huonommin useiden haudutusten aikana.
Gaiwanin avulla voit hallita haudutusta.
Kun lehdet kelluvat vapaasti gaiwanissa, voit ihailla, miten ne vapauttavat makunsa, ja arvioida paremmin, milloin haudutus kannattaa lopettaa.
Gaiwanin käyttäminen
Teenlehtien asettaminen kulhoon.
Määrä vaihtelee teen vahvuuden, gaiwanin koon ja oman makusi mukaan. Käytä yleensä enemmän kuin teekannussa ja hauduta vähemmän aikaa.
Lisää kuuma vesi
Hänen lämpötilansa vaihtelee teetyypin mukaan. Sekoita lehdet kannen avulla.
Pane kansi takaisin kuppiin
Kun haudutus on valmis (10 sekunnin ja muutaman minuutin välillä). Kallista kantta niin, että se on hieman vinossa. Siihen pitäisi jäädä riittävän suuri aukko, jotta vesi pääsee valumaan ulos, ja riittävän pieni, jotta lehdet eivät pääse karkaamaan.
Pidä Gaiwania kädessä.
Kokeile löytämään menetelmä, joka tuntuu sinusta luonnollisimmalta. Kokeile käyttää peukaloa ja keskisormea pitämään kiinni kulhon levenevästä reunasta. Käytä sitten etusormea eli etuniveltä pitämään kansi tukevasti paikallaan. Poltat sormesi kerran tai kaksi ennen kuin onnistut, se on normaalia!
Kaada tee gaiwanista kuppiin.
Pitäkää gaiwania tukevasti ja kallistakaa sitä kohti kuppia tai kannua, jos haluat tarjoilla useille ihmisille tasaista haudutusta. Tee tämä luottavaisesti, tee valuu varovasti. Ravista gaiwania muutaman kerran voimakkaasti varmistaaksesi, että kaikki neste on tullut ulos. Jos jätät teetä siihen, se jatkaa hauduttamista ja maistuu katkeralta.