Tässä on kaunis ja runollinen Made in Japan -teekannu. Tämä Japanilainen savinen teekannu on valmistettu käsin Tokonamessa, yhdessä Japanin ”vanhoista uuneista”, jonka rautarikkaalla savella on kaikki ominaisuudet, jotka sublimoivat vihreän teen infuusion. Ihaile tätä upeaa kantta, joka on maalattu herkillä kukilla.
Nopea toimitus Ranskassa – 3-5 työpäivää
Materiaali : Maasälpä – Keraaminen – Savi
Alkuperä : Tokoname (Japani)
Tyyppi : Yokode Kyusu (sivukahva)
Sisältö : 340ml (0.34L)
Väri : Ruskea, vaaleanpunainen ja valkoinen kansi
Suodatin : Kivitavaraa, ita ami-tyyppi (metalli, sijoitetaan teekannun nokan eteen)
Valmistus : käsintehty
Valmistaja : Utsuwa
Lisätietoa tuotteesta
Kyusu
Traditionaalinen japanilainen teekannu valmistettu luonnonsavesta. Sisäpuolelta lasittamaton, se reagoi veteen ja teehen paljastaen kaikki sen aromit.
Suodatin n suulakkeen edessä : tee kelluu, haudutetaan vapaasti, jotta ainesosat ja aromit saadaan täysin uutettua. Tee säilyy tuoreena ja sitä voidaan hauduttaa useita kertoja (= moninkertaiset haudutukset).
Joitakin Japaniin (tuliperäinen savipitoinen maaperä) viime vuosikymmeninä perustetuista sadoista keramiikan valmistuskeskuksista on edelleen toiminnassa. Kuusi ”vanhaa uunia” ovat Bizen, Shigaraki, Seto, Echizen, Tamba ja kuuluisin: Tokoname.
Tokoname-uuni
Tokoname Yaki (常滑焼, Aichin prefektuuri)
Tokoname on vanhin kuudesta ”vanhasta uunista” (jap.: roku koyo, 日本六古窯) Japanissa.Kaupungissa on noin 200 perinteistä keramiikkauunia, ja se on Japanin tärkein keramiikan tuotantokeskus.
Puhtaalla luonnonsavella (Shudei) on erottuva punainen väri, joka johtuu sen korkeasta rautapitoisuudesta. Tämä rauta antaa sille hyvin erityisiä ominaisuuksia, jotka vaikuttavat makuun ja vihreän teen hyötyihin. Toisin kuin muilla alueilla, joilla saviesiintymät ovat lähes loppu, Tokonamessa on onneksi vielä arvokkaita luonnonsaviesiintymiä.
Eriväristen kyusujen saamiseksi savenvalaja ruiskuttaa muotoiltuun kyusuun punaisen saven ja luonnollisten väripigmenttien (= Char-gake) seosta. Shudei-savesta valmistetuissa teekannuissa on erikoinen kiillotettu ulkonäkö, mutta niitä ei ole lasitettu, sillä kyusu kiillotetaan metallilastalla tai kankaanpalalla ennen polttoa. Valmistajat antavat mieluummin luonnollisen saven puhua puolestaan ilman lasitusta tai lakkausta.
Kyusu Tokoname poltetaan hapettamalla (punainen savi, 1100-1200 °C) tai pelkistämällä (musta savi). Molemmissa tapauksissa savi poltetaan kaasu- tai sähköuunissa. Joissakin studioissa, erityisesti niissä, joissa on tunnettuja taiteilijoita, yhdistetään nämä kaksi tekniikkaa, jolloin kyusun värit ovat hyvin erilaisia.
Tokoname on tunnettu Japanissa ja kaikkialla maailmassa punaisesta toki-savesta, jota käytetään Kyusus Shudein valmistukseen. Alueen keramiikkakeskukset ovat tunnettuja myös monista muista keramiikkatekniikoistaan, kuten tuhkalasituksesta (yakishime) tai hiilikyllästyksen aiheuttamista tummista polttojäljistä (koge) ja monista muista tekniikoista.
Kunnossapito Tokoname-teekannu
Ulkopuolinen puhdistus
Käytä vain puhdasta vettä ja pehmeää liinaa.
Jos teekannu on tahriintunut tai likainen, hankaa sitä pehmeällä liinalla, joka on kastettu aiemmin haudutetulla vihreällä teellä.
Sisäinen puhdistus
Huuhdo mahdollisuuksien mukaan vain puhtaalla, vähäkalkkisella vedellä. Käytön aikana Kyusun sisäpuolelle tulee patinaa, jota ei pidä poistaa.
Kuivaus
Kyusun kuivattamiseksi jätä se ulkoilmaan ylösalaisin puhtaalle liinalle tai hankaa ulkopuoli varovasti pehmeällä, puhtaalla liinalla.
Kaikkakin Tokoname-teekannusi on monikäyttöinen teekannu, koska savi on huokosetonta, jos sitä ei ole lasitettu sisäpuolelta, on pitkällä aikavälillä suositeltavaa valmistaa samankaltaisia teelaatuja samassa Kyusussa koska sisäpuolelle muodostuu vähitellen patinaa kosketuksessa haudutetun teen kanssa.Tämä patina parantaa ja voimistaa teen makua ajan myötä. Myös tästä syystä valmistuksessa ja puhdistuksessa on parasta käyttää pehmeää vettä, jossa on vähän kalkkia.
Varoitus
Keraaminen keraaminen teepannu on erittäin helppokäyttöinen.on parhaimmankin laatuinen materiaali herkkä lämpöshokille joka voi halkaista sen:
– Lämmitä teekannua kuumalla vedellä ennen kuin kaadat siihen kiehuvaa vettä
– Älä koskaan aseta vielä kuumaa teekannua suoraan kylmän veden alle