Kiinalainen teekannu Gaiwan kuppi 110ml

59.00

Tämä vintage-tyylinen emaloitu posliininen Gaiwan on pieni kiinalainen teekannu ja kannellinen muki, jossa on kansi, jolla voit nauttia monitahoisesta teestä.

Kiinalainen teekannu Gaiwan kuppi 110ml
Kiinalainen teekannu Gaiwan kuppi 110ml
Kiinalainen teekannu Gaiwan kuppi 110ml
Kiinalainen teekannu Gaiwan kuppi 110ml
Kiinalainen teekannu Gaiwan kuppi 110ml

Tämä vintage-tyylinen emaloitu posliini Gaiwan on pieni kiinalainen teekannu, kuppi kannella, jota käytetään laajalti kaikkialla Aasiassa kaikenlaisten irtonaisten moni-infuusioteiden päivittäiseen nauttimiseen. Gaiwanin käyttäminen vaatii muutaman kokeilun ennen kuin se sujuu, mutta kun tekniikka on hallussa, et voi enää tehdä mitään ilman tätä monipuolista pientä teekannua.

Materiaali: Savitavaraa – Keraaminen – Posliini

Alkuperä: Kiina

Tilavuus: 110ml (0,11L)

Mitat: 8,9 x 7.5cm

Väri: Sinivihreä

Toimitusaika 3 – 4 viikkoa

Opi helposti käyttämään gaiwania

Learn more:

What is a Gaiwan?

Gaiwan on pieni astia teen hauduttamiseen.

Tämä kiinankielinen sana tarkoittaa ”kannellista kulhoa”, ja se korvaa pienen teekannun tai kupin. Gaiwaneja on käytetty Kiinassa Ching-dynastian (1644-1912) ajoista lähtien. Gaiwan (lausutaan gaïwan) koostuu kolmesta osasta: kulhosta, kannesta ja lautasesta tai lautasmaljasta. Se on yleensä niin pieni, että kaikki kolme osaa mahtuvat yhteen käteen.

Gaiwanin edut

Gaiwanin avulla teetä voi juoda useita kertoja.

Se sopii erinomaisesti useisiin haudutuksiin, joita harjoitetaan useimmiten oolong-, vihreän, valkoisen ja pu erh -teen yhteydessä. Niin sanotut mustat teet (jotka tunnetaan Kiinassa punaisina teinä) säilyttävät makunsa huonommin useiden haudutusten aikana.

Gaiwan antaa sinulle myös erittäin hyvän kontrollin haudutuksen suhteen.

Kun lehdet kelluvat vapaasti gaiwanissa, voit seurata niiden kehittymistä ja vapauttaa täyden makunsa ja arvioida paremmin, milloin on aika lopettaa haudutus. Gaiwan saa sinut tuntemaan, että johdat teekokemusta, etkä ole vain sivustakatsoja.

Miten gaiwania käytetään

Blogikirjoituksestamme löydät kaikki vinkit gaiwanin käyttöön kuvien kera. Pähkinänkuoressa:

Pane teelehdet kulhoon.

Määrä vaihtelee teen vahvuuden, gaiwanin koon ja oman makusi mukaan. Yleensä kannattaa käyttää enemmän kuin teekannussa ja hauduttaa vähemmän aikaa. Suosittelemme, että teet omia makukokeiluja ja teet muistiinpanoja.

Lisää kulhoon kuumaa vettä

Veden lämpötilan tulisi vaihdella käytettävän teetyypin mukaan. Sekoita lehtiä gaiwanin kannella ja katso ihaillen, kuinka ne tanssivat ja paisuvat.

Sulje kansi.

Kun haudutus on valmis (10 sekunnista muutamaan minuuttiin), laita kansi takaisin kuppiin. Kallista kantta niin, että se on hieman vinossa. Aukon pitäisi olla riittävän suuri, jotta vesi pääsee valumaan, mutta riittävän pieni, jotta lehdet eivät pääse karkaamaan.

Gaiwanin pitäminen.

Gaiwania voi pitää usealla eri tavalla. Kokeile ja löydä menetelmä, joka tuntuu sinusta luonnollisimmalta. Kokeile pitää kulhon reunasta kiinni peukalolla ja keskisormella. (Pidä kiinni vain yläreunasta, jotta vältät sormiesi kuumentumisen.) Käytä sitten etusormea eli etuniveltä pitämään kansi tukevasti paikallaan. Voit käyttää molempia käsiä ja nostaa gaiwanin lautasesta. Poltat sormiasi kerran tai kaksi ennen kuin onnistut, se on normaalia!

Kaada tee gaiwanista kuppiin.

Kahvaa gaiwanista tukevasti kiinni ja kallista sitä kohti kuppia tai kannua, jos haluat sitten tarjoilla useille henkilöille tasaisen haudutuksen. Tee tämä luottavaisesti, niin tee valuu tasaisesti. Se vaatii hieman harjoittelua. Älä harjoittele ensimmäisillä kerroilla tietokoneen tai katsojan edessä. Ravista gaiwania muutaman kerran voimakkaasti, jotta kaikki neste tulee ulos. Jos jätät teetä gaiwaniin, se jatkaa hauduttamistaan ja maistuu katkeralta.

Kun olet valmis, lisää gaiwaniin kuumaa vettä ja hauduta lehdet uudelleen.

Kun olet valmis, lisää gaiwaniin kuumaa vettä ja hauduta lehdet uudelleen.
Kiinalainen teekannu Gaiwan kuppi 110ml
Kiinalainen teekannu Gaiwan kuppi 110ml

59.00

59.00