Hojicha-tee on japanilaista vihreää teetä, sekoitus lehtiä ja oksia, jotka on paahdettu. Meidän Organic Hojicha -teemme haudutus vapauttaa meripihkanvärisen liköörin, jossa on lämmin paahtoleivän tuoksu. Paahtaminen antaa tälle teelle puumaisen aromin, jota korostaa hasselpähkinän vivahde.
Hojicha (tai houjicha) vihreä tee on alhaisen teiinipitoisuutensa ansiosta tee kaikkiin tilaisuuksiin, myös iltoihin. Japanilaisten keskuudessa erittäin suosittu sushin lisukkeena tai aterioiden jälkeen, Hojicha tee sopii myös hyvin juustojen, kuten Comté, tai pehmeiden juustojen, kuten Saint-Marcelin, Brie tai Camembert, kanssa.
Nopea toimitus Ranskassa – 3-5 arkipäivää
Alkuperä: Uji – Japani
Ainesosa: Uji – Japani
Sisältö: Uji – Japani
Sisältö: Uji – Japani Vihreä tee Hojicha luomuviljelystä
Määrä : 70g
Makuohjeet:
Varat valitaan kypsästä senchasta ja paahdetaan hitaasti käsin. Paahtimen taito piilee vihreän tuoksun määrässä, joka jää jäljelle lehtien pintapaahtamisen jälkeen. Makea, virkistävä aromi säilyy täyteläisenä ja tyylikkäänä.
Voidaan nauttia minuutin haudutuksen jälkeen kiehuvassa vedessä.
Millainen teekannu Hojicha-teelle?
Suosittelemme pienikokoista teekannua, jotta haudutus voidaan hallita paremmin. Koska kyseessä on korkeassa lämpötilassa haudutettu tee, voidaan käyttää kaikenlaisia teekannuja. Esimerkiksi posliininen teekannu, saviastian, stoneware, tai valurautainen teekannu ovat hyviä valintoja.
Pakkohankinta japanilaisen vihreän teen maistamiseen? AJapanilainen teekannu, joka on valmistettu Tokoname-savesta, joka on yksi Japanin 6 ”vanhasta uunista”. Sen rautapitoinen savi on vuorovaikutuksessa teen kanssa ja sublimoi maistiaisesi ajan myötä.
Löydä lisää :
Teetä Japanista – Uji
Japanilaisen vihreän teen synnyinpaikasta, syrjäisestä kaupungista Kioton kaupungin kaakkoisrajalla, teentuottajat opettavat sinulle tuoretta Uji-teetä ja kaikkia sen lajikkeita.
Hojicha – 焙じ茶 –
Hojicha-teemme on paahdettua Sencha-vihreää teetä. Sencha tee on peräisin samasta kasvista kuin kaikki oikeat teet: camellia sinensis, jonka lehdet voidaan jalostaa vihreäksi teeksi (fermentoimaton tee; se vain höyrytetään ja kuivataan), oolong-teeksi (lehdet ovat osittain fermentoituja) ja mustaksi teeksi (täysin fermentoitua).
Sencha on Japanin suosituin tee. Lehdet ovat kasvamisen aikana paljaina ja saavat runsaasti auringonvaloa. Poiminnan jälkeen sencha altistetaan 15-45 sekunnin höyryhauteelle hapettumisen pysäyttämiseksi, mikä erottaa sen aidosti paahdetuista kiinalaisista teistä, kuten Long Jingistä. Lehtien ja oksien seos paahdetaan sitten Houjicha-teeksi. Paahtamisen aikana lehdet paahdetaan hiilellä korkeassa lämpötilassa.
Japanista peräisin olevat teet ja kasvit:
Japanista peräisin oleviin teisiin ja kasveihin on kiinnitetty erityistä huomiota 11. maaliskuuta 2011 tapahtuneen Fukushiman ydinkatastrofin jälkeen, mikä takaa terveellisen ja riskittömän tuotteen näiden upeiden teiden ystäville. Viime vuosina tehdyissä erilaisissa analyyseissä ei ole havaittu erityisiä ongelmia.
Katastrofin jälkeen Japani on toteuttanut useita toimenpiteitä (väliaikaiset sääntelyarvot, maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden valvonta, maatalousmaan puhdistaminen jne.). Seurantasuunnitelma on edelleen voimassa, ja analyysituloksia päivitetään säännöllisesti: http://www.mhlw.go.jp/english/topics/2011eq/index_food_radioactive.html