Tämä kaunis japanilainen terrakottateekannu on Shudei Kyusu. Se on valmistettu Japanissa Tokonamessa, ja sen rautapitoinen punainen vulkaaninen savi on tunnettu vihreän teen valmistukseen. Tässä laadukkaassa teekannussa on yksinkertainen, selkeä muotoilu ja käytännöllinen muoto, jonka jokainen yksityiskohta on mietitty maistelukokemuksen parantamiseksi.
Nopea toimitus Ranskassa – 3-5 työpäivää
Materiaali : Maasälpä – Keraaminen – Savi
Alkuperä : Tokoname (Japani)
Tyyppi : Yokode Kyusu (sivukahva)
Sisältö : 260ml (0.26L)
Väri : Punainen
Suodatin : Ruostumatonta terästä, ita ami -tyyppinen (metallia, sijoitetaan teekannun nokan eteen)
Valmistus : käsityönä
Valmistuspaja : Utsuwa
Tutustu tarkemmin:
Kyusu
Perinteinen japanilainen teekannu, joka on valmistettu luonnonsavesta. Sisäpuolelta lasittamaton, se reagoi kosketuksessa veden ja teen kanssa paljastaen kaikki sen aromit.
Suodatin n suuttimen edessä : Tee kelluu ja haudutetaan vapaasti, jotta ainesosat ja aromit saadaan täysin uutettua. Tee säilyy tuoreena ja sitä voidaan hauduttaa useita kertoja (= moninkertaiset haudutukset).
Joitakin Japaniin (tuliperäinen savipitoinen maaperä) viime vuosikymmeninä perustetuista sadoista keramiikan valmistuskeskuksista on edelleen toiminnassa. Kuusi ”vanhaa uunia” ovat Bizen, Shigaraki, Seto, Echizen, Tamba ja kuuluisin: Tokoname.
Tokoname-uuni
Tokoname Yaki. (常滑焼, Aichin prefektuuri), vanhin kuudesta ”vanhasta uunista” (roku koyo, 日本六古窯) ja Japanin tärkein keramiikan tuotantokeskus.
Puhtaalla luonnonsavella (Shudei)on ominainen punainen väri, joka johtuu sen korkeasta rautapitoisuudesta (erityisominaisuudet maun ja vihreän teen tarjoamien hyötyjen kannalta). Toisin kuin muilla alueilla, joilla savi on käytännöllisesti katsoen loppu, Tokonamessa on vielä nykyäänkin esiintymiä.
Kiillotettu ulkonäkö ilman lasitusta johtuu siitä, että Kyusu kiillotetaan ennen polttoa metallilastalla tai kankaalla, jotta savi puhuu puolestaan.
Kyusu poltettu hapettamalla (punainen savi).
Huolto Tokoname-teekannu
Ulkoinen
Vain puhtaalla vedellä ja pehmeällä liinalla. Jos teekannu on tahriintunut, hankaa sitä pehmeällä liinalla, joka on kastettu vihreään teetä sisältävään infuusioon.
Sisäinen
Huuhtele vain puhtaalla vedellä, jos mahdollista vähäinen kalkkipitoisuus. Käytön aikana sisäpuolelle ilmestyy patina: älä poista sitä (culottage).
Kuivaa
ilmassa ylösalaisin puhtaalla liinalla tai hankaa ulkopuoli varovasti pehmeällä liinalla.
Monikäyttöinen teekannu (huokoseton savi), mutta sisäpuolelta lasittamaton: suositellaan pitkällä aikavälillä valmistamaan siinä samankaltaisia teelajikkeita, koska patina muodostuu asteittain kosketuksessa haudutteen kanssa. Tämä kuppaus parantaa ja voimistaa teen makua ajan myötä.
Varoitus
Keramiikka jopa parasta laatua, on materiaali herkkä lämpöshokille joka voi halkaista sen:
– Lämmitä teekannua kuumalla vedellä ennen kuin kaadat siihen kiehuvaa vettä
– Älä koskaan aseta vielä kuumaa teekannua suoraan kylmän veden alle