Jos haluat tutustua teen maisteluun puhtaimmassa kiinalaisessa perinteessä, tässä on monivärinen muunnelma Gaiwan värillisestä posliinista. Se on pieni kuppi, jossa on kansi ja lautanen ja jota voi pienellä harjoittelulla käyttää kuin teekannua. Laadukas malli pieneen hintaan.
Materiaali : Terrakotta – Keraaminen – Posliini
Tyyli : Kiina, tyyppi gaiwan (teekannukuppi maisteluun gong fu cha:n kanssa)
Alkuperä : Kiina
Sisältö : noin 140ml (0.14L)
Mitat : katso kuva
Väri : Vaalea tai tummansininen, punainen, vaaleanpunainen, keltainen tai vihreä
Ei suodatinta, kansi toimii suodattimena
Toimitusaika 3 – 4 viikkoa
Gaiwanin käyttö
Tiedä lisää
Gaiwan: Pieni astia teen keittämiseen.
Teekannu tarkoittaa kiinaksi ”kannellista kulhoa”. Käytetty Kiinassa Ching-dynastian (1644-1912) ajoista lähtien. Gaiwan (lausutaan gaïwan) on tarpeeksi pieni, jotta se mahtuu yhteen käteen.
Gaiwanin edut
Gaiwanin avulla teelehdet voidaan hauduttaa useaan kertaan.
Täydellinen useaan kertaan haudutettavaksi, useimmiten oolong-, vihreälle, valkoiselle ja pu erh -teelle. Mustat teet (”punaiset teet” Kiinassa) säilyttävät makunsa huonommin useiden haudutusten aikana.
Gaiwanin avulla voit hallita haudutusta.
Kun lehdet kelluvat vapaasti gaiwanissa, voit ihailla, kuinka ne vapauttavat makunsa, ja arvioida paremmin, milloin haudutus kannattaa lopettaa.
Käytä gaiwania
Pane teelehdet kulhoon.
Määrä vaihtelee teen voimakkuuden, gaiwanin koon ja oman makusi mukaan. Käytä yleensä enemmän kuin teekannussa ja hauduta vähemmän aikaa.
Lisää kuuma vesi
Hänen lämpötilansa vaihtelee teetyypin mukaan. Sekoita lehdet kannen avulla.
Pane kansi takaisin kuppiin
Kun haudutus on valmis (10 sekunnin ja muutaman minuutin välillä). Tätä mallia on helppo käyttää, koska kannessa on reiät.
Kannella Gaiwania.
Kokeile löytääksesi menetelmän, joka tuntuu sinusta luonnollisimmalta. Kokeile käyttää peukaloa ja keskisormea pitämään kiinni kulhon levenevästä reunasta. Käytä sitten etusormea eli etuniveltä pitämään kansi tukevasti paikallaan. Poltat sormesi kerran tai kaksi ennen kuin onnistut, se on normaalia!
Kaada tee gaiwanista kuppiin.
Pitäkää gaiwania tukevasti ja kallistakaa sitä kohti kuppia tai kannua, jos haluat tarjoilla useille ihmisille tasaista haudutusta. Tee tämä luottavaisesti, tee valuu varovasti. Ravista gaiwania muutaman kerran voimakkaasti varmistaaksesi, että kaikki neste on tullut ulos. Jos jätät teetä siihen, se jatkaa hauduttamista ja maistuu katkeralta.