Matcha-teen maistamisessa valmistusaika ja käytetyt laitteet ovat tärkeitä parametreja. Tämä kaunis Matcha-setti koostuu japanilaisesta kulhosta nimeltään chawan, lusikasta ja bambuvispilästä (chasen), jossa on keraaminen jalusta joka lepuuttaa vispilää käytön jälkeen ja säilyttää sen alkuperäisen muodon.
Materiaali:
Chawan (kulho) ja chasen jalusta: Terrakotta – keramiikka – kivitavaraa
Chasen (vispilä) ja lusikka: Bambu
Tyyli : Japanilainen
Alkuperä : Kiina
Mitat : katso kuvat
Väri : 5 väriä saatavilla
Lisätietoa:
Matcha on korkealaatuista Tencha-vihreää teetä, joka on jauhettu hienoksi jauheeksi kivimyllyssä. Tätä vihreää teetä ei hauduteta, vaan se vatkataan vispilällä kulhossa. Näin saat kaikki vihreän teen edut, kun juot koko lehden. Matcha on voimakas piristävä juoma, joka on hennon katkera ja jolla on useita hyötyjä.
Japanissa matchaa nautitaan japanilaisen teeseremonian, ”Cha No Yu”, aikana.
Tämä Matcha-tee-setti sisältää olennaiset tarvikkeet matcha-teen valmistamiseen perinteisellä japanilaisella tavalla:
Perinteinen vispilä on ”Chasen”.
Sitä käytetään teejauheen vatkaamiseen veteen, jotta saadaan tasainen, hyvin emulgoitunut vaahto. Se asetetaan keraamiselle jalustalle, kun sitä ei käytetä.
Kulho on ”Chawan”.
Pyöreän muotonsa ansiosta, sen avulla matcha-tee voidaan vispilöidä optimaalisesti, ja sen jälkeen siitä tulee ihanteellinen kuppi sen nauttimista varten.
Valmistaa matcha:
- Kostuta chashaku pienellä määrällä vettä, jotta se pehmenee
- Pane chashakuun 2 lusikallista (eli 1 tasainen teelusikallinen eli noin 2 g) matchaa.
- Kaada jauheen päälle 7-8 cl (70-80 ml) 70-75 °C:een lämmitettyä vettä.
- Pitäkää chawania toisessa kädessä ja alkakaa hakata chasaksalla ensin hitaasti irrottaaksenne jauhetta pohjasta, sitten voimakkaasti muodostaen M-muotoja (tai W-muotoja, jos haluat), kunnes seos emulgoituu eli vaahtoaa.
Kun matcha on vaahtoavaa ja vaahto on tiivistä, nauti!