Valitse Gong Fu Cha:n teemaistiaisiin tämä kaunis pieni Celadon-teekannu, joka on kuuluisaa jadenvihreää posliinia. Tämä on Gaiwan, teekannukuppi, jota käytetään siivilöimällä lehdet kannen avulla. Teekannu sopii kaikille irtoteille sekoittamatta makuja.
Material: Terracotta – Ceramic – Porcelain
Origin: Dehua – China
Content: approximately 110ml (0.11L)
Colour: Celadon
Ei suodatinta, kansi toimii suodattimena
Toimitusaika 3 – 4 viikkoa
Opi käyttämään gaiwania
Lisätietoa tuotteesta:
Mikä on gaiwan?
Gaiwan on pieni astia teen hauduttamiseen.
Lisätietoa tuotteesta:
Mikä on gaiwan?
Gaiwan on pieni astia teen hauduttamiseen.
Kiinankielinen sana tarkoittaa ”kannellista kulhoa”, ja se korvaa pienen teekannun tai kupin. Gaiwaneja on käytetty Kiinassa Ching-dynastian (1644-1912) ajoista lähtien. Se on yleensä tarpeeksi pieni, jotta sitä voi pitää yhdellä kädellä.
Gaiwanin edut
Gaiwanin avulla teenjuoja voi hauduttaa teelehdet useaan kertaan.
Gaiwan sopii erinomaisesti useisiin haudutuksiin, joita käytetään useimmiten oolong-, vihreän-, valkoisen- ja pu erh -teelle. Niin sanotut mustat teet (jotka tunnetaan Kiinassa punaisina teinä) säilyttävät makunsa huonommin useiden haudutusten aikana.
Gaiwan antaa sinulle myös erittäin hyvän kontrollin haudutuksen suhteen.
Kun lehdet kelluvat vapaasti gaiwanissa, voit seurata niiden kehittymistä ja vapauttaa täyden makunsa ja arvioida paremmin, milloin on aika lopettaa haudutus. Gaiwan saa sinut tuntemaan, että johdat teekokemusta, etkä ole vain sivustakatsoja.
Miten gaiwania käytetään
Blogikirjoituksestamme löydät kaikki vinkit gaiwanin käyttöön kuvien kera. Pähkinänkuoressa:
Pane teelehdet kulhoon.
Määrä vaihtelee teen vahvuuden, gaiwanin koon ja oman makusi mukaan. Yleensä kannattaa käyttää enemmän kuin teekannussa ja hauduttaa vähemmän aikaa. Suosittelemme, että teet omia makukokeiluja ja teet muistiinpanoja.
Lisää kulhoon kuumaa vettä
Veden lämpötilan tulisi vaihdella käytettävän teetyypin mukaan. Sekoita lehtiä gaiwanin kannella ja katso ihaillen, kuinka ne tanssivat ja paisuvat.
Sulje kansi.
Kun haudutus on valmis (10 sekunnista muutamaan minuuttiin), laita kansi takaisin kuppiin. Kallista kantta niin, että se on hieman vinossa. Aukon pitäisi olla riittävän suuri, jotta vesi pääsee valumaan, mutta riittävän pieni, jotta lehdet eivät pääse karkaamaan.
Gaiwanin pitäminen.
Gaiwania voi pitää usealla eri tavalla. Kokeile ja löydä menetelmä, joka tuntuu sinusta luonnollisimmalta. Kokeile pitää kulhon reunasta kiinni peukalolla ja keskisormella. (Pidä kiinni vain yläreunasta, jotta vältät sormiesi kuumentumisen.) Käytä sitten etusormea eli etuniveltä pitämään kansi tukevasti paikallaan. Poltat sormiasi kerran tai kaksi ennen kuin onnistut, se on normaalia!
Kaada tee gaiwanista kuppiin.
Kahvaa gaiwanista tukevasti kiinni ja kallista sitä kohti kuppia tai kannua, jos haluat sitten tarjoilla useille henkilöille tasaisen haudutuksen. Tee tämä luottavaisesti, niin tee valuu tasaisesti. Se vaatii hieman harjoittelua. Älä harjoittele ensimmäisillä kerroilla tietokoneen tai katsojan edessä. Ravista gaiwania muutaman kerran voimakkaasti, jotta kaikki neste tulee ulos. Jos jätät teetä gaiwaniin, se jatkaa hauduttamistaan ja maistuu katkeralta.