Yixingin Kiinalaisen terrakottateekannun avulla voit sublimoida teesi haudutusten aikana, koska teekannu muistaa sen aromit. Tämä kaunis käsityönä valmistettu malli, jonka tilavuus on lähes 300ml kuvastaa ihmeellisesti sanontaa ”yksinkertaisimmat asiat ovat usein parhaita”. Itse asiassa sen tyylikäs muoto ja laadukas, täysin käsintehty valmistus ovat kiistattomia etuja optimaalisen maistamisen kannalta Gong Fu Cha:ssa.
Materiaali : saviastia – sekoitettu savi ja zisha
Alkuperä : Yixing (Kiina)
Sisältö : 290ml (0.29L)
Koko: 8 x 15cm
Väri: Purppura nimeltään violetti (= ruskea)
Suodatin: Savesta valmistettu monireikäinen pallotyyppi, joka on rakennettu teekannuun nokan eteen
Valmistettu: käsityönä
Tekijä: Zhao
Toimitus 2-4 viikkoa
Tutustu tuotteeseen
Yixing-teekannu
Joidenkin teen ystävien mielestä teekannujen kuningatar, Yixing-saviteekannu on muistitekekannu. Savi, josta se on valmistettu, on hieman huokoista, joten haudutetun teen tanniinit kerääntyvät vähitellen saveen haudutusten aikana ja rikastuttavat vähitellen teen makua palautumalla. Tämän vuoksi Yixing-teekannu kannattaa varata vain yhdelle teelaadulle (esimerkiksi Oolong-perheelle) tai puristien mukaan jopa vain yhdelle teelle.
Ennen kuin käytät teekannua ensimmäistä kertaa, sinun on ”kastettava” se siihen valitsemallasi teellä. Tätä prosessia kutsutaan ”teekannun kasteluksi”, tiedä miten.
Yixing-teekannut ovat käsintehtyjä, ei savenvalajia. Kovaa savea vasaroidaan raskaalla puisella vasaralla levyksi, ja teekannun runko valmistetaan sen jälkeen kolmella perustekniikalla: puristamalla, taittamalla tai levymuovaamalla. Yixing-teekannun valmistusprosessissa käytetään puusta, bambusta, metallista ja sarvesta valmistettuja erikoistyökaluja, jotka on luotu vuosisatojen kuluessa.
Käsityönä valmistettu teekannu
Kun jokainen malli on yksilöllinen, voi olla pieniä eroja kuviin verrattuna, erityisesti kaiverruksissa.
Varoitus
Se keraaminenkeraaminenjopa parasta laatua, on materiaali herkkä lämpöshokille joka voi halkaista sen:
– Lämmitä teekannua kuumalla vedellä ennen kuin kaadat siihen kiehuvaa vettä
– Älä koskaan aseta vielä kuumaa teekannua suoraan kylmän veden alle