Tämä pieni Kiinan teekannu on ideaalinen teetä juodessasi Gong-Fu Chassa. Se on valmistettu Yixing-savesta, kuuluisasta hieman huokoisesta kiinalaisesta maasta, joka imee ja palauttaa teen aromit ajan myötä ja sublimoi sen maun hauduttaessa. Tätä pientä, litteää teekannua on käytettävä vain yhdelle teelaadulle. Jos aiot antaa tämän teekannun lahjaksi, sinun on hyvä tietää, että se toimitetaan kauniissa lahjapakkauksessa.
Materiaali: Maasälpä – savi
Kanta: Yixing (Kiina)
Sisältö: Sävytetty, savesta valmistettu ja valmistettu: 165ml (0,165L)
Koko: 15 x 5,5cm
Väri : Punainen
Suodatin: Savesta, 7-reikäinen tyyppi, sisäänrakennettu teekannuun nokan eteen
Valmistettu: käsityönä
Työpaja: Wuwang
Toimitus 2 – 4 viikkoa
Tietoa tuotteesta
Yixing-teekannu
Joidenkin teen ystävien mielestä teekannujen kuningatar, Yixing-saviteekannu on niin sanottu muistiteekannu. Savi, josta se on valmistettu, on hieman huokoista, joten haudutetun teen tanniinit kerääntyvät vähitellen saveen haudutusten aikana ja rikastuttavat vähitellen teen makua, kun ne vapautuvat. Tämän vuoksi Yixing-teekannu kannattaa varata vain yhdelle teelaadulle (esimerkiksi Oolong-perheelle), tai puristien mukaan jopa vain yhdelle teelle.
Ennen ensimmäistä käyttökertaa teekannu on ”kastettava” siihen valitsemallasi teellä. Tätä prosessia kutsutaan ”teekannun kasteluksi”, tiedä miten.
Yixing-teekannut valmistetaan käsin ei sorvata savenvalajan pyörällä. Kovaa savea vasaroidaan raskaalla puisella vasaralla levyksi, jonka jälkeen teekannujen runko valmistetaan kolmella perustekniikalla: puristamalla, taittamalla tai levymuovaamalla. Yixing-teekannun valmistusprosessissa käytetään puusta, bambusta, metallista ja sarvesta valmistettuja erikoistyökaluja, jotka on luotu vuosisatojen aikana.
Käsityönä tehty teekannu
Jokainen teekannu on ainutlaatuinen. Siksi kuviin verrattuna voi olla havaittavissa pieniä eroja kaiverruksissa tai värissä, mikä riippuu näytön tyypistä ja valosta.
Varoitus
keraaminen…jopa paras laatu, on materiaali herkkä lämpöshokille joka voi halkaista sen :
– Lämmitä teekannua kuumalla vedellä ennen kuin kaadat siihen kiehuvaa vettä
– Älä koskaan aseta vielä kuumaa teekannua suoraan kylmän veden alle