Meidän Matcha Sakura Luomu on yhdistelmä korkealaatuista japanilaista matcha-teetä Ujista ja japanilaista kirsikanlehtijauhetta. Tämä matcha-tee on erittäin helppo valmistaa, koska se valmistetaan ilman chasen-vatkainta, ja se on kylmäkuivattu, jotta siitä saadaan erittäin hienojakoista jauhetta, mutta siinä on säilynyt laadukkaan Uji-matchan edut ja katkeraton maku.Ota nämä erittäin käytännölliset tikut mukaasi kaikkialle, minne menetkin, ja tietysti säilytä upea kaksikorkinen metallinen teepurkki säilyttämään irtoteesi aromit.
Nopea toimitus Ranskassa – 3-5 työpäivää
Origine : Uji – Japani
Ainesosat: luomuvihreä tee, dekstriini, luomukirsikanlehtijauhe
Määrä : 10 annospussia 1,5g eli 15g
Makuohjeet:
Vesi kylmänä tai kuumana 80°C:ssa
Tämä pakastekuivattu Matcha voidaan valmistaa usealla eri tavalla, kaikki hyvin yksinkertaisia: kupissa, pullossa tai termospullossa.
Makupissa maistuva Matcha Sakura organic
1 annospussi laimennetaan yksinkertaisella lusikalla kupissa 100-300ml kuumaan (80°C) tai kylmään veteen oman maun mukaan.
Makua Matchaa termoskannussa tai pullossa
Olet seikkailun edessä, kun nautit matchaa nomaditeekannussa! Kaada tikun sisältö kurkkuun, termospulloon tai yksinkertaiseen lasipulloon (emme pidä muovista, mutta sekin käy). Sulje pullo. Ravista muutaman sekunnin ajan. Valmis!
Löydä lisää:
Teetä Japanista – Uji
Japanilaisen vihreän teen synnyinpaikasta, syrjäisestä kaupungista Kioton kaupungin kaakkoisrajalla, teeviljelijät opettavat sinulle tuoretta Uji-teetä ja kaikkia sen lajikkeita.
Japanilainen matcha
Matcha on peräisin samasta kasvista kuin kaikki oikeat teet: Camellia sinensis. Noin kuusi viikkoa ennen sadonkorjuuta teepellot peitetään ylhäältä päin auringonvalon ja siten fotosynteesin vähentämiseksi. Tämän jälkeen teelehdet tuottavat yhä enemmän klorofylliä ja aminohappoja, ja niihin keskittyy erityisiä molekyylejä (glutamaatteja), jotka antavat matchalle sen voimakkaan umami-makuprofiilin.
Kasvin nuorimmat ja vihreimmät osat poimitaan, höyrytetään, kuivataan huolellisesti, lajitellaan, kuoritaan ja kuoritaan. Tämän tiukan prosessin läpäisseet lehdet nimetään tenchaksi, sitten ne varastoidaan jääkaappiin ja jauhetaan erittäin hienoksi jauheeksi, jota kutsutaan matchaksi. Tästä jauhamisprosessista matcha 抹 茶, kirjaimellisesti ”jauhettu tee”, on saanut nimensä.
Kylmäkuivattu matcha
Tämä matcha on innovatiivisen kylmäkuivausprosessin ansiosta erittäin hienojakoista vihreää teetä, joka on säilyttänyt korkealaatuisen japanilaisen matchan aromit ja edut.
Pakkaskuivaus (kryodessiccation), kylmyyden ja tyhjiön yhdistelmä, mahdollistaa aiemmin pakastetun tuotteen kuivaamisen sublimoimalla (jää poistuu höyryn muodossa ilman, että se siirtyy nestemäiseen tilaan, joten materiaali ei vahingoitu).
Tuloksena saadun matcha-jauheen hienojakoisuus ja erittäin alhainen kosteuspitoisuus mahdollistavat sen, että sitä voidaan säilyttää useita kuukausia säilyttäen samalla vihreän teen aktiiviset ainesosat monine hyödyllisine ominaisuuksineen, mutta myös liukenevana ilman chasen vispilää : käytännöllinen, matkalla nautittavaksi!
Japanista peräisin olevat teet ja kasvit:
Japanista peräisin oleviin teisiin ja kasveihin on kiinnitetty erityistä huomiota 11. maaliskuuta 2011 tapahtuneen Fukushiman ydinkatastrofin jälkeen, mikä takaa terveellisen ja riskittömän tuotteen näiden upeiden teiden ystäville. Viime vuosina tehdyissä erilaisissa analyyseissä ei ole ilmennyt erityisiä ongelmia.
Katastrofin jälkeen Japani on toteuttanut useita toimenpiteitä (väliaikaiset ohjearvot, maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden valvonta, maatalousmaan puhdistaminen jne.). Seurantasuunnitelma on edelleen voimassa, ja analyysituloksia päivitetään säännöllisesti: http://www.mhlw.go.jp/english/topics/2011eq/index_food_radioactive.html