Japanilaisten teekannujen kategoriassa on yksi, jossa ei ole kahvaa, sillä se on tarkoitettu hauraammille teelaaduille, jotka vaativat melko alhaisia valmistuslämpötiloja: Houhin Kyusu (tai hohin). Tämä kaunis käsintehty malli on valmistettu savesta Tokonamesta Japanista. Pkauniin vihreän värin saamiseksi savenvalaja ruiskuttaa kyusuun saven ja luonnollisten väripigmenttien (= Char-gake) seosta.
Nopea toimitus Ranskassa – 3-5 työpäivää
Materiaali : Maasälpä – Keraaminen – Savi
Alkuperä : Tokoname – Japani
Tyyppi Hohin Kyusu (ilman kahvaa)
Sisältö : 210ml (0.21L)
Colour: dark green exterior, orange-red interior
Filter: Clay, with holes, integrated in front of the spout
Manufacture: Isobe
Lisää
Kyusu
Traditionaalinen japanilainen teekannu valmistettu luonnonsavesta. Sisäpuolelta lasittamaton, reagoi kosketuksessa veden ja teen kanssa paljastaen kaikki aromit.
Suodatin nokkaosan edessä : tee kelluu, haudutetaan vapaasti, jotta ainesosat ja aromit saadaan täysin uutettua. Tee säilyy tuoreena, voidaan hauduttaa useita kertoja (= moninkertaiset haudutukset).
Joitakin Japaniin (savipitoinen tuliperäinen maaperä) viime vuosikymmeninä perustetuista sadoista keramiikan valmistuskeskuksista on edelleen toiminnassa. Kuusi ”vanhaa uunia” ovat Bizen, Shigaraki, Seto, Echizen, Tamba ja kuuluisin: Tokoname.
Tokoname-uuni
Tokoname Yaki (常滑焼, Aichin prefektuuri)
Tokoname on vanhin kuudesta ”vanhasta uunista” (jap.: roku koyo, 日本六古窯) Japanissa.Kaupungissa on noin 200 perinteistä keramiikkauunia, ja se on Japanin tärkein keramiikan tuotantokeskus.
Puhtaalla luonnonsavella (Shudei) on erottuva punainen väri, joka johtuu sen korkeasta rautapitoisuudesta. Tämä rauta antaa sille hyvin erityisiä ominaisuuksia, jotka vaikuttavat makuun ja vihreän teen hyötyihin. Toisin kuin muilla alueilla, joilla saviesiintymät ovat käytännössä loppuneet, Tokonamessa on onneksi vielä nykyäänkin arvokkaita luonnonsaviesiintymiä.
Kyusu poltettu hapetuksessa (punainen savi, 1100-1200 °C:n välillä)
Hoito
Ulkoinen
Vain puhtaalla vedellä ja pehmeällä liinalla. Tahrojen ilmaantuessa hankaa vihreän teen infuusioon liotetulla liinalla.
Sisäpuolella
Huuhtele vain puhtaalla vedellä, jos mahdollista vähäkalkkisena. Käytön aikana sisäpuolelle ilmestyy patina: älä poista sitä (culottage).
Kuivaa
ilmassa ylösalaisin puhtaalla liinalla tai hankaa ulkopuoli varovasti pehmeällä liinalla.
Käyttökelpoinen teekannu (huokoseton savi), joka on sisältä lasittamaton: suositellaan pitkällä aikavälillä valmistamaan siinä samankaltaisia teelajikkeita, koska patina muodostuu vähitellen kosketuksessa haudutteen kanssa. Tämä culotte parantaa ja voimistaa teen makua ajan myötä.
Varoitus
Keraaminen keraaminen, jopa paras laatuinenkin, on materiaali herkkä lämpöshokille joka voi halkaista sen:
– Lämmitä teekannua kuumalla vedellä ennen kuin kaadat siihen kiehuvaa vettä
– Älä koskaan aseta vielä kuumaa teekannua suoraan kylmän veden alle
.