Tämä pieni Kiinalainen terrakotta teekannu Yixingistä on teekannu Gong-Fu Cha varten.teenvalmistusrituaali, joka voidaan kääntää ”teehetken ottamiseksi” ja johon kuuluu useiden teetä sisältävien juomien valmistaminen nauttimalla jokainen pisara arvokasta juomaa, jolloin laatu on tärkeämpää kuin määrä. Hieman huokoinen savi heikentää ajan mittaan haudutetun teen makua, joten tämä pieni käsityöläisen teekannu on omistettava yhdelle ainoalle teelaadulle.
Materiaali : Savitavaraa – saven ja zishan sekoitus
Alkuperä : Yixing (Kiina)
Säiliö : noin 130ml (0.13L)
Koko: katso kuva
Väri: Oranssinpunainen
Suodatin: katso kuva
Suodatin: noin 130ml (0.13L)
Suodatin: ks: Savesta, rei’illä, sisäänrakennettu teekannuun suuttimen eteen
Valmistus: käsityönä
Valmistuspaja: Savi: Ri Oniy
Toimitus 3-4 viikkoa
Tiedä lisää:
Yixing-teekannu
Joidenkin teeharrastajien mielestä teekannujen kuningatar, Yixing-saviteekannu on niin sanottu muistiteekannu. Savi, josta se on valmistettu, on hieman huokoista, joten haudutetun teen tanniinit kerääntyvät vähitellen saveen haudutusten aikana ja rikastuttavat vähitellen teen makua, kun ne vapautuvat. Tämän vuoksi Yixing-teekannu kannattaa varata vain yhdelle teelaadulle (esimerkiksi Oolong-perheelle), tai puristien mukaan jopa vain yhdelle teelle.
Ennen ensimmäistä käyttökertaa teekannu on ”kastettava” siihen valitsemallasi teellä. Tätä prosessia kutsutaan ”teekannun kasteluksi”, tiedä miten.
Yixing-teekannut valmistetaan käsin ei sorvata savipyörällä. Kovaa savea vasaroidaan raskaalla puisella vasaralla levyksi, jonka jälkeen teekannujen runko valmistetaan kolmella perustekniikalla: puristamalla, taittamalla tai levymuovaamalla. Yixing-teekannun valmistusprosessissa käytetään puusta, bambusta, metallista ja sarvesta valmistettuja erikoistyökaluja, jotka on luotu vuosisatojen aikana.
Käsityönä tehty teekannu
Jokainen teekannu on ainutlaatuinen. Sen vuoksi kuviin verrattuna voi olla havaittavissa pieniä eroja, erityisesti värien osalta, jotka riippuvat näytön tyypistä ja valosta.
Varoitus
Keraaminen keraaminen…jopa parhaasta laadusta, on materiaali herkkä lämpöshokille joka voi halkaista sen:
– Lämmitä teekannua kuumalla vedellä ennen kuin kaadat siihen kiehuvaa vettä
– Älä koskaan aseta vielä kuumaa teekannua suoraan kylmän veden alle