Gaiwan Bone China posliini teekannu 150ml

32.00

Luutuhkaposliinista valmistetaan erittäin vahvoja ja poikkeuksellisen hienostuneita teekannuja, kuten tämä Gaiwan Bone China.

Gaiwan Bone China posliini teekannu 150ml
Gaiwan Bone China posliini teekannu 150ml
Gaiwan Bone China posliini teekannu 150ml
Gaiwan Bone China posliini teekannu 150ml
Gaiwan Bone China posliini teekannu 150ml

Oletko perehtynyt luutuhkaposliiniin? Kyseessä on poikkeuksellinen posliini, joka on sekä erittäin vahvaa että erittäin hienoa ja joka tunnetaan kansainvälisesti nimellä ”luuposliini”. Sitä käytetään teekannuissa, jotka ovat useimmiten myös taideteoksia! Tämä Gaiwan Bone China ei ole poikkeus, ja sitä on saatavana valkoisena versiona tai 3 maalattua, perinteistä Kiinaa symboloivaa kuviota.

Materiaali: Polttosavi – Keraaminen – Luutuhkaposliini

Alkuperä: Kiina

Sisältö : noin 150ml (0.15L)

Dimensions : 10,6 x 8,4cm

Color: Valkoinen +/- 3 maalattua kuviota valittavana

Toimitus 2 – 4 viikkoa

Opi helposti käyttämään gaiwania

 

Tutustu tuotteeseen:

Mikä on gaiwan?

Gaiwan on pieni astia teen hauduttamiseen.

Kiinankielinen sana tarkoittaa ”kannellista kulhoa”, ja se korvaa pienen teekannun tai kupin. Gaiwaneja on käytetty Kiinassa Ching-dynastian (1644-1912) ajoista lähtien. Gaiwan (lausutaan gaïwan) koostuu kolmesta osasta: kulhosta, kannesta ja lautasesta tai lautasmaljasta. Se on yleensä niin pieni, että kaikki kolme osaa mahtuvat yhteen käteen.

Gaiwanin edut

Gaiwanin avulla teetä voi juoda useita kertoja.

Se sopii erinomaisesti useisiin haudutuksiin, joita harjoitetaan useimmiten oolong-, vihreän, valkoisen ja pu erh -teen yhteydessä. Niin sanotut mustat teet (jotka tunnetaan Kiinassa punaisina teinä) säilyttävät makunsa huonommin useiden haudutusten aikana.

Gaiwan antaa sinulle myös erittäin hyvän kontrollin haudutuksen suhteen.

Kun lehdet kelluvat vapaasti gaiwanissa, voit seurata niiden kehittymistä ja vapauttaa täyden makunsa ja arvioida paremmin, milloin on aika lopettaa haudutus. Gaiwan saa sinut tuntemaan, että johdat teekokemusta, etkä ole vain sivustakatsoja.

Kuinka käytät gaiwania

Jaa teelehdet kulhoon.

Määrä vaihtelee teen vahvuuden, gaiwanin koon ja henkilökohtaisen makusi mukaan. Yleensä kannattaa käyttää enemmän kuin teekannussa ja hauduttaa vähemmän aikaa. Suosittelemme, että teet omia maistelukokeiluja ja teet muistiinpanoja.

Lisää kulhoon kuumaa vettä

Veden lämpötilan tulisi vaihdella käytettävän teetyypin mukaan. Sekoita lehtiä gaiwanin kannella ja katso, kuinka ne tanssivat ja paisuvat ihmeissään.

Sulje kansi.

Kun haudutus on valmis (10 sekunnista muutamaan minuuttiin), laita kansi takaisin kuppiin. Kallista kantta niin, että se on hieman vinossa. Aukon pitäisi olla riittävän suuri, jotta vesi pääsee valumaan, mutta riittävän pieni, jotta lehdet eivät pääse karkaamaan.

Gaiwanin pitäminen.

Gaiwania voi pitää usealla eri tavalla. Kokeile käyttää peukaloa ja keskisormea pitämään kiinni kulhon levenevästä reunasta.  Käytä etusormea tai etuniveltä pitämään kansi tukevasti paikallaan. Poltat sormiasi kerran tai kaksi ennen kuin onnistut siinä oikein, mutta se on normaalia!

Kaada teetä gaiwanista kuppiin.

Kannattele gaiwania tukevasti ja kallista sitä kuppia kohti tai kannua kohti, jos haluat tarjoilla useille henkilöille tasaisen haudutuksen. Tee tämä luottavaisesti, niin tee valuu tasaisesti. Se vaatii hieman harjoittelua. Ravista gaiwania muutaman kerran voimakkaasti, jotta kaikki neste valuu ulos. Jos jätät teetä gaiwaniin, se jatkaa hauduttamista ja maistuu katkeralta.

Kun olet valmis, lisää gaiwaniin kuumaa vettä ja hauduta lehdet uudelleen.

Kun olet valmis, lisää gaiwaniin kuumaa vettä ja hauduta lehdet uudelleen.
Gaiwan Bone China posliini teekannu 150ml
Gaiwan Bone China posliini teekannu 150ml

32.00

32.00